[et_pb_section inner_shadow=”on” parallax=”on” background_image=”http://media11.linazacha.com/2014/03/bluebg.jpg” background_color=”#ffffff”][et_pb_row][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_testimonial admin_label=”Jessica Jonasson” author=”Jessica Jonasson” url_new_window=”off”]

Skype / Frieser
“Jag hade en privatlektion i frihetsdressyr via skype för Lina Zacha. Jag visste inte vad jag hade att förvänta mig men det visade sig att bli en av de bästa träningarna jag och min häst någonsin haft. Själva systemet att vi bara hade kontakt via skype fungerade otroligt bra! Det kändes som att Lina stod bredvid mig hela lekitonen fast hon inte ens var i samma stad. Det var ett roligt och spännande sätt att träna på och det gör jag gärna igen!”

[/et_pb_testimonial][et_pb_testimonial admin_label=”Bibbi Buhre” author=”Bibbi Buhre” url_new_window=”off”]

Lastning / Tävlingsponny
“Jag vill bara tacka för 3 fantastiska dagar hos dig i Kivik. Det var en helt annan ponny vi fick med hem med lugn och trygghet. Har lastat här hemma idag och det gick hur bra som helst. Hade hovslagaren hos oss igår och han kommenterade direkt att hon var mycket lugnare än vanligt och undrade varför, det finns det bara en förklaring till det och det är din hjälp!”

[/et_pb_testimonial][et_pb_testimonial admin_label=”Kerstin” author=”Kerstin” url_new_window=”off”]

Balansering / Halvblod
“Min häst var förut alltid arg och tyckte inte om beröring, vare sig det var borstar eller händer. Efter ett besök av Lina med behandling och mjuka övningar har jag en helt ny häst! Han är faktiskt gosig och numera njuter vi av långa stunder tillsammans. Tack, Tack, Tack!”

[/et_pb_testimonial][et_pb_testimonial admin_label=”Annika” author=”Annika” url_new_window=”off”]

Kursdeltagare / Arab
“Tack för två helt underbara dagar. Längtar redan till nästa gång – för det kommer det att bli. Antingen hos dig eller på Gösslunda, eller kanske båda. Din kontakt med hästar och människor i samspelet är fantastisk och det var så härligt att se hur du analyserade både oss och hästarna så väl. Nu tränar vi på jag och Mombasa och så hoppas jag vi ses snart igen!”

[/et_pb_testimonial][et_pb_testimonial admin_label=”Gertrud” author=”Gertrud & Elmer” url_new_window=”off”]

Kursdeltagare / Arab
“Två helger på hemmaplan och en härlig vecka på Svabesholm med två pass om dagen har gett Elmer,
min arab, o mig som ny i sadeln, en ömsesidig respekt, ökat självförtroende och en gemensam grund att arbeta vidare med. Lina är en kunnig, lugn, inspirerande ledare med stort tålamod!”

[/et_pb_testimonial][et_pb_testimonial admin_label=”Anna Lindström” author=”Anna Lindström” url_new_window=”off”]

Balansering / Lipizzaner
“Lina besökte mig och min häst, Castor, som det varit väldigt mycket problem med under lång tid. Skador och incidenter har gjort att Castor vilat mycket och vi har liksom aldrig kommit i fas. På något vis har han och jag kommit på kant med varandra, han har varit överenergisk och harig och jag har blivit både rädd för vad han kan göra och irriterad på att han inte lyssnar.
När Lina kom till oss började hon med att gå omkring med Castor. Jag måste ärligt säga att det inte såg så mycket ut för världen. De gick omkring, gjorde några förflyttningar, stannade då och då men Castor blev väldigt påverkad och började lugna sig. Man såg på ögonen att han genomgick en förändring. Efter Lina och Castors uppvärmning var det min tur. Lina gav mig konkreta råd på vad jag skulle tänka på och det har jag fortsatt med. Men den största förändringen kom genom att Lina bara var där. Det kan låta konstigt, men de där enkla övningarna hon och Castor gjorde, det hände verkligen något med honom då.
Om du vill ha en tränare som når in på djupet så ska du anlita Lina Zacha!”

[/et_pb_testimonial][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_testimonial admin_label=”Ulrika Karlsson” author=”Ulrika Karlsson” url_new_window=”off”]

Skype / Quarter
“Nu har jag provat något jag aldrig trodde var möjligt! Jag har tränat för en tränare i en dator!
Det kändes lite konstigt först men eftersom jag hörde Lina så bra så glömde jag snart bort det. Lektionen gick jättebra och jag har nu lärt mig massor med nya saker att tänka på. Jag är hur nöjd som helst och kommer absolut att ta fler lektioner. Tack Lina för att du är så påhittig!”

[/et_pb_testimonial][et_pb_testimonial admin_label=”Franklin” author=”Pernilla Franklin” url_new_window=”off”]

Ridtravare / Balansering
“Vi trodde det var helt kört med vår ridtravare som i bästa fall backade runt ridbanan och i andra fall bockade och vägrade att flytta sig åt sidan. Vår egentligen duktiga hemmatränare sa att det var “den värsta häst hon suttit på” och att han var “helt skänkeldöv”. Han stressade och kunde aldrig stå still. Vi började se oss om efter någon som ville ha honom bara som sällskapshäst när vi fick tips från ridtravarförbundet om Lina.
Lina sa att nu var det slut på att tänka “dumma häst” och spö har vi inte använt alls sedan hon kom i våras. Hästen och ryttaren genomgick en gradvis förändring genom Linas förmåga att få oss och hästen att börja tänka överhuvudtaget och även att tänka annorlunda. Hästen kan nu svänga obehindrat, gå i bättre balans i alla gångarter och stå still hur lugnt som helst. Vi känner att vi tack vare Lina fått en ny häst som gillar att bli riden och som är tusen gånger roligare att rida.”

[/et_pb_testimonial][et_pb_testimonial admin_label=”Ingemar” author=”Ingemar Persson, Järvsöfaks” url_new_window=”off”]

“Det som vi andra behöver en massa remmar för att få hästarna att utföra, det gör Lina ändå.”

[/et_pb_testimonial][et_pb_testimonial admin_label=”Zaar” author=”Victoria Zaar” url_new_window=”off”]

“Varje träning ger ny inspiration o insikt i hur små saker kan ge stor förändring ofta redan efter en lektion!! Ju mer jag ser desto mer vill jag lära!! Tack Lina för att du delar med dej av din fantastiska kunskap!”

[/et_pb_testimonial][et_pb_testimonial admin_label=”Madde Nisse” author=”Madde & Nisse” url_new_window=”off”]

Ridtravare / kursdeltagare
“År 2002 köpte jag äntligen min “Nisse” (Last Nibs). Åren som följde ägnade vi mest åt travet men jag red honom en hel del också i tränings syfte för oss båda. Nisse blev äldre och travträningen och starterna slet hårt på honom så vi började rida mer och mer. Vi red mycket i skogen, någon gång på ridbanan men utan att känna något driv att komma vidare med ridningen trots att vårt stall besöks av instruktör 1 gång i veckan. “Inget för oss” kände jag.
Men så kom vi fram till året då allt skulle förändras.
Juni 2010 ser jag ett anslag om att Lina Zacha skulle komma till stan. Jag åkte hem och Googlade lite om henne och vem hon var och jag gillade vad jag läste.
Men Nisse och jag hade ju aldrig vart iväg och tränat för någon, “hmmm äsch, jag ger det en chans”. Jag anmälde oss till denna helgkurs med Lina och det var det bästa jag gjort för mig och Nisse.
Lina fick oss att se möjligheterna. Jag släppte lite på mitt sätt att se, jag har liksom sett mig lite begränsad för jag har en “travare”. Lina tog oss till oanade höjder. Nisse och jag kommunicerar bättre idag istället för att jag bara kräver och kräver. Förr var det JAG som kommunicerade och styrde utan att kanske lyssna på honom till 100%
Under året 2010 har vi tävlat både hoppning och dressyr.
Och om ni kände mig skulle ni förstå hur galet det låter! Jag har kraschat allt för många gånger för att våga hoppa. Vi har bl.a. tävlat DM för RidtravarFöreningen. En 3e plats i DM i hoppning hade inte funnits i meritlistan om inte vi hade ridit för Lina den där helgen i Juni.
Linas träning var lite som ketchupeffekten för oss. Det liksom bara släppte och nu ger vi oss på nya utmaningar som tidigare hade passerat ogjorda.
Jag är så otroligt glad över att jag tog chansen när jag hade den! Tack Lina!”

[/et_pb_testimonial][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_testimonial admin_label=”Elisabeth” author=”Elisabeth” url_new_window=”off”]

Ridkonst / PRE
“Efter många år som ryttare, först på ridskola och sedan med egna hästar och träningar för olika dressyrtränare så började jag med akademisk ridkonst. Mycket föll på plats men inte allt. När jag och min PRE-häst började träna för Lina öppnades så många dörrar! Det var mycket som var likt den ridkonst jag blivit van vid men ändå på ett annat sätt. Jag har fått en helt ny känsla i sadeln och även fått tänka om på träningsupplägget. Nu har jag ett större register i hästen. Vi kan öka och samla och jag har med mig bjudningen i samlingen utan att ha något i handen. Helt fantastiskt!”

[/et_pb_testimonial][et_pb_testimonial admin_label=”Anna Cleopatra” author=”Anna & Cleopatra” url_new_window=”off”]

Lastning / Halvblod
“Tack vare Lina har jag nu en lättlastad häst! Förr tog det flera timmar och vi fick ändå inte in henne alltid. Nu lägger jag grimskaftet över hennes rygg och hon lastar sig själv! Jag tror knappt det är sant!”

[/et_pb_testimonial][et_pb_testimonial admin_label=”Gunilla” author=”Gunilla F” url_new_window=”off”]

Balansering / Halvblod
“Under min första lektion för Lina Zacha tittade hon på mig och sa “Du måste andas!” Tänk att en sådan självklar sak kunde lösa så många av mina problem. Vi har sedan dess jobbat mycket med andningen och hur det påverkar min kropp, min energi och hästen. Nu kan jag till och med göra halt med hjälp av andningen!
Tack Lina för din känsla för detaljer och förmåga att läsa av hästar och människor!”

[/et_pb_testimonial][et_pb_testimonial admin_label=”Molly” author=”Molly Holmberg & Clynelish” url_new_window=”off”]

Kursdeltagare / Fullblod
“Tack vare min vän Emilia bestämde jag mig för att prova på någonting nytt sommaren 2005. Jag har tidigare varit på roliga och mycket givande fälttävlansläger men kände att jag och min 11-åriga fullblodsvallack stått och stampat på samma ställe ett tag.

När jag tänker tillbaka på kursen i dag, januari 2006 är jag fortfarande riktigt fascinerad av två saker: Den ena är hela rädslehanteringsövningen som bl.a. bestod av att gå över presenningar, genom färgglada plastband och hoppa annorlunda hinder. Jag var riktigt skeptisk till vissa av dem men hästen slog mig med häpnad. Min häst som kunde bli så vansinnigt rädd för prassel och nya saker blev snabbt modigare och nyfiken. Man riktigt såg hur stolt han blev när han övervann rädslan. I dag när han blir skrämd av saker så stannar han till och undersöker dem i stället för att i första hand lyssna till flyktinstinkten.

Clynelish har sen jag köpte honom, varit en känslig häst som inte är så förtjust i nya personer och att bli klappad på hur som helst. Han visar detta genom att gnissla tänder och blänga på personen i fråga. Allra helst huvudet är en känslig del. Clynelish är också lite otålig och vill helst att det ska hända lite hela tiden. Han tycker inte om att stå still en längre stund. Jag släppte honom lös i corallen och Lina gick fram och la en hand i hans panna och huvudet mot hans nosrygg. Och så stod de en lång stund, jag vet inte hur länge men jag blev nästan tårögd när jag såg hur avslappnat han stod och nästan sov. Han trivdes verkligen av Linas närvaro och beröring. Kanske svårt för andra att förstå men jag har haft den här hästen i tre och ett halvt år, han har aldrig accepterat en främmande människa på det sättet, inte än i dag.

Jag upplevde att miljön i sig var rogivande, det fanns enbart jag och hästen i fokus. I dag lyssnar vi mer på varandra och jag har fått en bättre förståelse för hans olika beteenden. Min respekt och fascination över hästar har blivit djupare. Som ett mer konkret exempel på skillnad före kursen och idag: Mycket het fullblodshäst som jag tog alldeles för mkt i munnen / i dag kan jag på ridbanan lägga ner tygeln på halsen och fatta galopp, göra halt och rygga med endast inverkan genom vikt,skänkel och halsring. Något jag aldrig trodde var möjligt!

Tack Lina för ditt enorma hästkunnande!”

[/et_pb_testimonial][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

15 Responses

Add a Comment

You must be logged in to post a comment