[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_bottom=”” padding_left=”” padding_right=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”no” min_height=”” hover_type=”none” link=””][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

Lina Zacha

Jag växte upp på en hästgård i Södermanland och hela familjen ägnade sig både åt hästar och personlig & själslig utveckling. Detta utgjorde sedan basen för familjeföretaget Tricorn Ranch AB, där jag var verksam som tränare i åtta år innan jag startade eget.

Genom åren har jag passerat genom de flesta hästinriktningar på ett eller annat sätt. Jag har tränat dressyr och hoppning, tävlat framgångsrikt på elitnivå inom sex olika westerngrenar, förkovrat mig i olika horsemanship-läror, omskolat travhästar till ridtravare och följt med travtränare och distansryttare i deras träningsupplägg, utbildat hästar till tävling, show, liberty/frihetsdressyr, ridskola/handikapp osv.
Trots att alla dessa inriktningar skiljer sig mycket åt, fann jag ett sätt att inte bara utföra allting på, utan som även förbättrade allt: det Autentiska.

Mina elever kommer därför från alla discipliner och nivåer, från nybörjare och oskolade ryttare till tävlingsryttare, instruktörer och tränare.

 .

Autentisk Hästkommunikation & Ridkonst

Autentisk; att vara sann, äkta, ärlig, genuin, ursprunglig.

Autentisk Hästkommunikation™ är ett koncept grundat av Lina Zacha som ser till helheten i vår samvaro med hästen:

  • Du som individ fysiskt, psykiskt och själsligt.
  • Din häst som individ fysiskt, psykiskt och själsligt.
  • Er relation och kommunikation
  • Era tidigare erfarenheter
  • Er nuvarande punkt / utgångsläge / utbildningsnivå
  • Eventuella problem
  • Mål och visioner framåt

Autentisk Hästkommunikation – att kommunicera med sin häst autentiskt.
Utan makt, bestraffning, prestige, manipulation, rädsla, tvång eller dressering.
Istället lyfter vi fram individens bästa egenskaper, både hos människa och häst. Vad kan hästen visa oss som vi glömt bort om oss själva? Hur kan vi guida varje häst till att bli stolt, stark och grandios?

All förändring börjar inifrån
I praktiken handlar autentisk hästkommunikation om att låta alla signaler börja inuti oss istället för i tekniska kommandon. Med affirmationer, känsla och energifokusering får vi en kommunikation som bygger på enhet – att bli ett med hästen.

Komplett signalsystem
Ett sådant komplett signalsystem öppnar dörrar för att kunna utföra allting i balans och med bibehållen kärna: Allt vi gör främjar människans och hästens själsliga, psykiska och fysiska välmående och utveckling!
Ur detta använder vi frihetsdressyr, arbete vid hand, longreins etc för att fortsätta stärka självförtroende och kroppsuppfattning hos människa och häst.

Autentisk Ridkonst
När vi är medvetna om vad vi gör från marken och har en god relation till vår häst, är det dags att ta med sig harmonin upp i sadeln.
I allt vi gör i ridningen, oavsett hästtyp eller disciplin, behöver vi värna om rätt balans och energiriktning så att rätt muskler används och därmed stärks. En självbärig häst och en självbärig ryttare blir ett autentiskt ekipage, en kentaur som rör sig med lätthet och stolthet, och där ridningen utvecklar och stärker båda parter själsligt, mentalt och fysiskt.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]