Autentisk Hästkommunikation & Ridkonst

Autentisk; att vara sann, äkta, ärlig, genuin, ursprunglig.

Autentisk Hästkommunikation™ är ett koncept grundat av Lina Zacha som ser till helheten i vår samvaro med hästen:

  • Du som individ fysiskt, psykiskt och själsligt.
  • Din häst som individ fysiskt, psykiskt och själsligt.
  • Er relation och kommunikation
  • Era tidigare erfarenheter
  • Er nuvarande punkt / utgångsläge / utbildningsnivå
  • Eventuella problem
  • Mål och visioner framåt

Autentisk Hästkommunikation – att kommunicera med sin häst autentiskt.
Utan makt, bestraffning, prestige, manipulation, rädsla, tvång eller dressering.
Istället lyfter vi fram individens bästa egenskaper, både hos människa och häst. Vad kan hästen visa oss som vi glömt bort om oss själva? Hur kan vi guida varje häst till att bli stolt, stark och grandios?

All förändring börjar inifrån
I praktiken handlar autentisk hästkommunikation om att låta alla signaler börja inuti oss istället för i tekniska kommandon. Med affirmationer, känsla och energifokusering får vi en kommunikation som bygger på enhet – att bli ett med hästen.

Komplett signalsystem
Ett sådant komplett signalsystem öppnar dörrar för att kunna utföra allting i balans och med bibehållen kärna: Allt vi gör främjar människans och hästens själsliga, psykiska och fysiska välmående och utveckling!
Ur detta använder vi frihetsdressyr, arbete vid hand, longreins etc för att fortsätta stärka självförtroende och kroppsuppfattning hos människa och häst.

Autentisk Ridkonst
När vi är medvetna om vad vi gör från marken och har en god relation till vår häst, är det dags att ta med sig harmonin upp i sadeln.
I allt vi gör i ridningen, oavsett hästtyp eller disciplin, behöver vi värna om rätt balans och energiriktning så att rätt muskler används och därmed stärks. En självbärig häst och en självbärig ryttare blir ett autentiskt ekipage, en kentaur som rör sig med lätthet och stolthet, och där ridningen utvecklar och stärker båda parter själsligt, mentalt och fysiskt.

 

Shopping Basket